Algemene Informatie

 

Algemeen

Een korte terugblik op Basketballvereniging Mapleleaves

Ruim 30 jaar geleden is de vereniging ontstaan in Heemskerk. Een aantal Dames zijn begonnen met basketballen in competitieverband. Al gauw kwam daar een Herenteam bij en spoedig kwam ook de jeugd zich aanmelden. Het toenmalige bestuur kon al dat enthousiasme niet aan en hield de groei van de vereniging tegen. In het jaar 1996 kwam hier drastisch verandering in door het aanstellen van een nieuw bestuur. Sindsdien zit de groei erin en komen er ieder jaar een flink aantal leden bij. In 1996 telde de vereniging slechts 45 leden, nu zitten we op ongeveer 140 leden.

De jeugd is op dit moment binnen de vereniging vertegenwoordigd met circa 10 teams en de senioren met 3 teams, waarvan 1 recreatief. In de Seniorenteams spelen al jaren veel oudgedienden, die van jongs af aan lid zijn van Mapleleaves. In de loop der jaren zijn er vele kampioenschappen behaald door de diverse teams. Een indicatie dat ook het kader binnen de vereniging op een aanvaardbaar niveau is. Om beginnende coaches en trainers bij te staan zijn er periodieke bijeenkomsten om ervaringen en tips uit te wisselen ter bevordering van het professionalisme en het spelplezier.

Een van de hoogtepunten was de viering van het 10 jarig bestaan, dat werd gevierd in een afgehuurde gymzaal. Door een aantal enthousiaste leden was de zaal versierd, was er van allerlei lekkers aanwezig en deed een deel van het bestuur ABBA na en ook werd er driftig meegedaan aan de karaoke. Kortom een groots feest voor alle leden.

Een ander hoogtepunt was de viering van het 12 1/2 jarig jubileum van de vereniging. Middels een fantastische actie is er geld bij elkaar gehaald voor sportshirts voor de geestelijk gehandicapte sporters in Heemskerk.

In maart van het jaar 2008 vierde de vereniging het 20-jarig bestaan met een feest voor alle leden. De jongste leden werden in de middag getrakteerd op diverse activiteiten en lekker eten. De rest van de leden kon in de avonduren genieten van een apres-ski party.

De laatste hoogtepunten waren de uitstekend georganiseerde Basketball Street Events in 2008, 2009, 2017, 2018 en 2019. In het centrum van Heemskerk werdt een mooi veld gemaakt waar in toernooivorm straatbasketbal werd gespeeld. In 2008 kwam My Guide uit Amsterdam voor een spetterende demonstratie en tussendoor konden we genieten van een Break-Dance groep. Voor de kleintjes was er een springkussen en DJ Alex verzorgde de hele dag voor het muzikale gedeelte. Het mooie weer zorgde voor veel publiek.

In de afgelopen jaren organiseerde de basketballvereniging tal van activiteiten om het basketball in Heemskerk te promoten. Zo zijn er o.a. de mixtoernooien (voor jong en oud) en het jaarlijkse schoolbasketballtoernooi. Ook neemt de vereniging regelmatig deel aan de jeugdsportpas Heemskerk en andere sportieve evenementen en acties.

Basketballvereniging Mapleleaves ziet de toekomst dan ook met veel enthousiasme en vol vertrouwen tegemoet.